Home
Wie zijn wij?
Nieuws
Diensten
Contact

Nieuws

Terug naar de (duurzame) toekomst

En wat kan dan wel de relatie zijn tussen tuinbouw en schoonmaakmiddelen? Als je even onder de oppervlakte kijkt, is er meer dan één link. De belangrijkste van die links is sustainable development, slecht  vertaald: duurzame ontwikkeling. Een correcte vertaling zou zijn : bestendigbare ontwikkeling. Nu 'duurzaamheid' eindelijk ook met vlag en wimpel is binnengetrokken in de tuinbouw, is het meer dan tijd om die link te onderzoeken.

De oorspronkelijke uitgangspunten van sustainable development werden geformuleerd in het zogenaamde Brundtland-rapport uit 1987. Het rapport heette eigenlijk 'Our Common Future' en de Brundtland-commissie was onder de auspiciën van de VN opgericht om te onderzoeken hoe toekomstige ontwikkelingen op een aanvaardbare manier konden geprofileerd worden. De Noorse ex-premier en arts, Gro Brundtland, was de voorzitster van deze commissie.
De voornaamste conclusie luidde: actuele handelingen en ontwikkelingen mogen het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien niet in gevaar brengen.

Lees verder »

 

De toekomst in de schoonmaakbranche is ecologisch

Ecocleanservices heeft als schoonmaakbedrijf, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in haar beleid opgenomen. Wij streven ernaar om op bedrijfseconomisch en maatschappelijk verantwoorde wijze, producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen en verwachtingen van onze afnemers en onze samenleving.

We houden rekening met het effect van onze bedrijfsactiviteiten op milieu en samenleving.  Eén van de belangrijkste beleidspunten is de voorkeur voor ecologische schoonmaakmiddelen.

Ecologie staat in Nederland in de kinderschoenen. In ons land is het aandeel ecologische schoonmaak- middelen nog geen 10%. Gelukkig wordt de vraag naar verantwoorde middelen steeds groter en fabrikanten van schoonmaakmiddelen bieden daardoor steeds meer ecologische producten aan. Uiteindelijk zal die markt binnen een paar jaar ver over de 40% zijn, verwachten wij.

Het is een misverstand dat alle verantwoorde schoonmaakmiddelen ook duurder zijn. Neemt u contact met ons op als meer wilt weten over ecologische schoonmaakmiddelen, schoonmaken of ramenwassen.

 

  Met vriendelijke groeten,

  Eco Clean Services
  Andre van Baden 

 

 

 

 

Top